tootiki


På Svenska?In English?Auf Deutsch?


 

Android Båtappar

Nedan listar vi ett antal applikationer som finns till Android som man kan ha nytta av ombord båten. En del applikationer är rena nautiska applikationer och andra är mer generella men ändå användbara ombord.

Google Sky


Google Sky

Hämta och läs mer här: Google Sky@Google

När man riktar sin telefon mot himmelen så visas på skärmen samtliga de himlakroppar som finns på den den av himmelen som telefonen "täcker". Det kan alltså inte bli så mycket enklare att hålla koll på vad som är vad och vart på himmelen.

För den som är intresserad av astronomi av något slag så är detta en fantastisk applikation!

Google Earth


Google Earth

Hämta och läs mer här: Google Earth@Google

Med Google Earth har man tillgång till flygfoton (ibland satellitfoton) över samtliga landområden på jorden. Man zoomar enkelt in och ut och på många ställen kan man zooma in så långt att man tydligt ser så små objekt som bilar.

Utöver fotona så kan man få upp information om sevärdheter och liknande genom att klicka på små ikoner vid dessa.

För den som reser och är intresserad av geografi och kartor så är detta en fantastisk applikation!

Google Maps


Google Maps

Hämta och läs mer här: Google Map@Google

Google Maps är inget annat än en världskarta där man kan zooma in till vilken punkt som helst i världen och se kringliggande gator och vägar.

Utöver själva kartan så fungerar också Google Maps som en enklare navigator. Man kan enkelt få upp vägbeskrivningar mellan två punkter. Däremot så fungerar inte "turn-by-turn" funktionen alls eller så bra som man vill ännu.

Och utöver kartan och navigationen så har Google Maps liksom Google Earth lager med ytterligare information om exempelvis sevärdheter och liknande som man enkelt når genom små ikoner.

Är man osäker på var man är någonstans så är denna applikation ett utmärkt hjälpmedel. Önskar man sig en navigator med allt vad det innebär så är denna applikation inte fullt tillräcklig (ännu).

Ship Finder


Ship Finder

Hämta och läs mer här: Ship Finder@Appbrain

Pris: knappt 5 dollar

Ship Finder presenterar alla AIS-mål (som befinner sig i ett område där Ship Finder har en ansluten mottagare) på skärmen ihop med en enkel bakgrundskarta. Man kan därigenom följa fartygstrafik på skärmen för valfri punkt i världen.

Saknar man en AIS-mottagare ombord så kan detta vara ett hjälpmedel man har nytta av. Annars är det nog mest en kul grej för att se vad som händer och kanske få upp lite information om något fartyg man ser.

En användbar applikation men inte nödvändig ombord.

EarthNC Marine Charts

Hämta och läs mer här: EarthNC Marine Charts@Earth NC

Pris: ?

Ej provat ännu.

Boating Trip Planner

Hämta och läs mer här: Boating Trip Planner@Appbrain

Pris: ?

Ej provat ännu.
Till början | Skriv ut
Ändrad: 2010-12-14 17:15 / Visad: 5195 gånger.