tootiki


På Svenska?In English?Auf Deutsch?


 

2012-05-30 - Bytt försäkringsbolag till Pantaenius


Pantaenius.

Försäkringar är en tråkig kostnad. Man betalar en massa pengar för något man aldrig vill utnyttja. Och i vårt fall så har vi sedan vi skaffade vår första båt 1997 aldrig varit i närheten av att ringa vårt försäkringsbolag och rapportera minsta lilla skada. Alltså skadefri under 15 år...

Dessutom har vi aldrig riktigt förstått hur man som kund skall hantera båtförsäkringar då åldersavdragen har varit enorma och inte på långa vägar räckt för att återanskaffa skadad del av båten. Och kanske ännu värre - det är upp till oss som båtägare att berätta vad båten är värd som grund för försäkringspremien men försäkringsbolaget bedömer värdet vid en eventuell totalförlust.

Och sist, men inte minst, så är seglingsområdet för de allra flesta försäkringar i våra ögon väldigt knappt. Att ta båten över till Skottland har normalt kostat närmare 1% av premien per dygn.

Kort sagt så har vi varit trogna kunder men inte direkt nöjda...

Nu har vi till sist hittat ett försäkringsbolag vi tror på, som mestadels har gott rykte och erbjuder villkor som i våra ögon vida överträffar konkurrenterna; Pantaenius.

Premien är något högre per år men då ingår ett så mycket större seglingsområde att vi gör bedömningen att det kommer att vara direkt lönsamt för oss att byta även om vi inte råkar ut för någon skada.

Dessutom är nu Tootiki försäkrad till ett fast belopp. Vid en totalförlust så utfaller försäkringen med det fasta beloppet.

Och kanske trevligast av allt. Pantaenius arbetar inte med åldersavdrag. Försäkringen täcker faktiskt kostnad för att återställa båten.

Sådana villkor tycker vi om!

Nu återstår bara att vara fortsatt skadelösa så att vi aldrig behöver prova Pantaenius hantering av skadeärenden. Men vad vi har läst och hört så har de i de allra flesta fall skött sådana ärenden exemplariskt och det är mycket bättre än vad vi har hört om de flesta andra bolag.

Denna reklam för Pantaenius är helt obetald. :) För att läsa mer om bolaget - se deras hemsida www.panaenius.se.
Till början | Skriv ut
Ändrad: 2012-05-30 11:20 / Visad: 5028 gånger.