tootiki


På Svenska?In English?Auf Deutsch?


 

2012-03-17 - Verkstaden

På en stor båt som Tootiki finns det alltid något att göra. Alltid något att laga och alltid en massa projekt. Det gör att behovet av en verkstad ombord är stort. Detta tänkte han som beställde båten av Wasa-varvet på och på bästa plats i båten finns därför en verkstad.

Här tar vi tillfället i akt och skryta lite över den... :)

Arbetsbänken med en slitstark rostfriplåt som tål det mesta och inte minst värme är oumbärlig. Bänkslipen börjar sjunga på sista versen så vi funderar på vad vi skall ha där istället. Nere i högra hörnet syns det väl fastsatta och mycket rejäla skruvstädet. Och i övrigt så syns det att det ryms rätt mycket saker i lådorna på bänken. Under bänken finns tre stora skåp som är fulla med mer saker. Och i "hyllan" till höger finns det också ett stort fack som likaledes är fullt med saker.

Här syns vår samling av insexnycklar längst till vänster. I backen står ett antal sortiment lådor med blandade arter i. En för säkringar, en för lampor, en för kontaktdon, en för mindre rostfria beslag och så vidare. Bakom lådorna sitter säkringscentralen för all 12V i båten.

Här syns en del av alla verktyg som finns lättåtkomliga Nere till vänster finns en tavla med verktyg och uppe till höger en samling med skruvmejslar. Många fler verktyg finns men dessa är de vi använder mest och därför vill ha lätt tillgängliga.

På en bit går det åt mycket skruv, brickor, muttrar, spik, sprintar och mycket mycket annat... I vårt sortimentskåp har vi dessa sorterade och därmed är det mycket lätt att hitta just vad vi söker. Större lager av olika dimensioner finns på annan plats. Detta är bara "plocklagret"...
Till början | Skriv ut
Ändrad: 2012-03-18 22:24 / Visad: 2635 gånger.