tootiki


På Svenska?In English?Auf Deutsch?


 

2010-03-14 - Ännu en båt till botten

Attach:2010-03-14_Lindholmsdockan.jpg Δ Δ I morse när jag kom ner till Tootiki såg jag att en bekants båt på andra sidan hamnen hade försvunnit under ytan. Efter ett telefonsamtal så var deras söndag förstörd och de har nu massor av jobb framför sig under våren och sommar för att få båten i brukbart skick igen.

En bryggranne till dem kom ner till hamnen för en stund sedan och rapporterade då att han hade fått ett larm ifrån sin båt via en SMS-larm-sändare att båten var land-spännings-lös igår vid 19:30-tiden. Troligen på grund av att jordfelsbrytaren hade löst ut då det har hänt vid ett antal tillfällen under vintern.

När jag lämnade Tootiki inatt så flöt deras båt. Men under natten har något hänt. Troligt är att båten har blivit spänningslös och därmed så har värmaren stannat. Nu när det har varit töväder ett tag så har det stått sötvatten liteöver allt. Under natten har det varit några minusgrader och sötvatten som fryser spränger lätt sönder något om vattnet är inkapslat.

Det borde vara obligatoriskt att varje båt på en brygga som betalar för elen också får en egen jordfelsbrytare så att man inte drabbas på detta viset av fel i en annan båt eller summafel av små små jordfel i samtliga båtar på bryggan!

Den 1 mars gick en annan båt till botten i samma hamn. För lite mer information om detta se följande artikel i web-versionen av SXK:s tidning På Kryss; På Kryss / Blogg Arkiv / Bildserie: sjunken seglare i Göteborg.

Bilder...
Video...

En snutt då den båten som var förtöjd emot samma Y-bom skars loss för att inte sänkas den också... Filmen är cirka 40 Mb stor och i mp4-format. Klicka här.
Till början | Skriv ut
Ändrad: 2010-03-15 01:10 / Visad: 2186 gånger.