tootiki


På Svenska?In English?Auf Deutsch?


 

2010-03-13 - Diesel...

Uppdaterad 2012-03-03


Nu även uppmärkt.

Det är mer än ett år sedan skyltarna kom på plats men nu finns det foto på dem också...

Nu återstår bara att dra de sista slangarna...

2010-03-13 - Diesel...

I Tootiki finns det tre dieseltankar. En reservtank i fören om runt 150 liter, en huvudtank midskepps om runt 400 liter och en i aktern om runt 150 liter. När vi köpte henne så fanns det rester av en pump som en gång hade kunnat flytta diesel ifrån den förliga till antingen huvudtanken (varifrån motorn tar sin diesel) eller den aktra (varifrån elverket och värmaren tar sin diesel). Pumpen var totalt kass och slangkopplingarna hade mycket att önska.

På att-göra-listan har länge stått att bygga om detta "system". Målet är att ifrån varje tank kunna flytta diesel till vilken annan tank som helst samt cirkulera dieseln i en och samma tank via ett finfilter för att "rena" dieseln. Det skall också gå att via en slang suga in diesel ifrån en dunk eller liknande samt pumpa ur diesel till en dunk.

Idag har detta projekt tagit ett stort steg framåt då alla rör, kranar och den nya pumpen nu är monterade på plats. Det dieselfilter som var tänkt att använda var för stort (på höjden) så ett nytt filter måste anskaffas. Det återstår också att dra lite slang (de pricka linjerna på ritningen) mellan vissa av tankarna för att möjliggöra den totalt flexibla förflyttningen. Sen skall graverade skyltar beställas och skruvas fast så det blir snyggt uppmärkt också så att ingen tvekan råder om vilken kran som är till vad. Och så skall det städas lite också i det hålet...
Till början | Skriv ut
Ändrad: 2012-03-07 11:06 / Visad: 1980 gånger.